Αγαπημένο θαλασσινό, το χταπόδι, γίνεται στιφάδο, με κρεμμυδάκια, ντομάτα, δεντρολίβανο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αν το χταπόδι είναι ξερό, το βάζουμε από το βράδυ να μουσκέψει για να μαλακώσει.
- Το κόβουμε σε τεμάχια μήκους 1-2 δακτύλων και το πλένουμε.
- Το βάζουμε στην κατσαρόλα με όλα τα υλικά, ξίδι, κρεμμυδάκια ολόκληρα, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και τις τριμμένες τομάτες ή τον τοματοπολτό, προσθέτουμε το σκόρδο, το χταπόδι, τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά, τη δάφνη, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Ρίχνουμε το αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με ελάχιστη σάλτσα.