Αγαπημένο θαλασσινό, το χταπόδι, γίνεται στιφάδο, με κρεμμυδάκια, ντομάτα, δεντρολίβανο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αν το χταπόδι είναι ξερό, το βάζουμε από το βράδυ να μουσκέψει για να μαλακώσει.
  2. Το κόβουμε σε τεμάχια μήκους 1-2 δακτύλων και το πλένουμε.
  3. Το βάζουμε στην κατσαρόλα με όλα τα υλικά, ξίδι, κρεμμυδάκια ολόκληρα, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και τις τριμμένες τομάτες ή τον τοματοπολτό, προσθέτουμε το σκόρδο, το χταπόδι, τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά, τη δάφνη, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού.
  4. Ρίχνουμε το  αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με ελάχιστη σάλτσα.